Пловдивчанка спаси 4-годишно момиченце, което се мъчело да пресече само през

...
Пловдивчанка спаси 4-годишно момиченце, което се мъчело да пресече само през
Коментари Харесай

Престъпно нехайство! Пловдивчанка намери 4-годишно дете, загубено от детска градина

Пловдивчанка избави 4-годишно момиченце, което се мъчело да пресече единствено през пешеходната пътека на „ Авксентий Велишки “ в Пловдив. Ситуацията се развива преди минути в центъра на Пловдив.

„ Дръпнах го безусловно в последния миг, колите там фучаха “, показа шокирана дамата.

Детето изглеждало покъртително и било в потрес. Изглеждало по този начин, като че ли от дълго време е било единствено.

„ Плачеше, цялото беше облято в сълзи, сополи и даже кръв по лицето. Обувките му бяха разменени “, уточни дамата.

Отнело и над 30 минути да успокои момиченцето, тъй че да зададе верните въпроси и да получи отговор.

Оказва се, че детето е било поверено на детска градина. Жената пробвала да насочи момиченцето с въпроси къде ги водят да играят учителките им.

„ Така успяхме да стигнем до детския парк в Цар-Симеоновата градина “, уточни пловдивчанката.

Там те откриват останалата група деца с две учителки, които по думите на дамата не били записали неналичието на детето.

„ Не желаеха да се показват и да беседват с мен. Питах ги детето от тяхната група ли, потвърдиха. Настоях да се обадят на майката на детето, те отхвърлиха – не смятали, че е належащо. Аз пък ги питах какъв брой постоянно губят деца, че да не считат ще е належащо да уведомят родителя “, възмутена е дамата.

Тя изрично отказала да си тръгне и била още по-възмутена да види, че учителките не обръщат никакво внимание на детето, което продължава да е в потрес.

„ Заявих им, че няма да си потегли. След известно време една от учителките пристигна при мен и ме пита дали аз съм се била успокоила. Тогава ми беше обяснено, че детето било предадено на логопед преди групата да тръгне за парка и че било избягало от там. Мисля, че сходна версия е съшита с бели конци “, безапелационна е дамата.

Тя още веднъж е настояла майката на детето да бъде известена и декларирала, че няма да си тръгне от парка, преди да се увери в това. Междувременно тя се свързва и с наш кореспондент.

„ Не желая да се върша на воин, само че става дума за едно 4-годишно дете, чийто живот спасих. Докато то е поверено на детска градина. Не желая и да си помислям, какво можеше да се случи, до момента в който пресича. Това дете беше изоставено единствено, всеки можеше да го нарани, а то самото е толкоз изплашено и шокирано от обстановката, че ме гледаше като избавител. Междувременно съгласно тези дами – педагожки, проблем няма. Това е незаконно безгрижие, има и подобаващ член за това в Наказателния кодекс. Ние поверяваме децата си на тези хора, обстановката е неуместна “, уточни дамата. По думите ѝ децата в парка са били 13, а 14-тото е откритото от нея.

По в началото данни става дума за частната детска градина, детето е посочило учителките по дребни имена – Вили и Ваня.

Родител на 4-годишното дете въпреки всичко е известен и се чака да дойде в парка.

Очаквайте детайлности!

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР